Burgeradvisering

De inwoners van de Euregio Rijn-Waal worden als consumenten, grenspendelaars of informatiezoekenden in toenemende mate geconfronteerd met vragen en problemen waarvan het ontstaan vaak kan worden herleid tot Europese wetgeving.

Met name grenspendelaars worden geconfronteerd met de verschillen in sociale wetgeving en met fiscale problemen. De Euregio Rijn-Waal organiseert in samenwerking met het Bureau voor Duitse Zaken, de Nederlandse en Duitse belastingdiensten en de socialeverzekeringsinstanties maandelijks spreekuren voor grensgangers.

In het kader van Eures (European Employment Services) heeft de Euregio Rijn-Waal voor de burgers een adviesnetwerk ontwikkeld en stelt gratis informatiemateriaal voor een transparante arbeidsmarkt ter beschikking.

Actuele informatie over grensoverschrijdende en Europese thema’s ontvangen de burgers eveneens bij de Euregio Rijn-Waal . Op het kantoor van de Euregio Rijn-Waal kunnen geïnteresseerden op internet informatie over Europa zoeken. Ook zijn hier diverse brochures over Europa verkrijgbaar.  
 

Colofon

Sitemap